
 
 
 
 
 
 
New York City Charter § 1136.1(2)(b), as amended by the City Council in December 
2004, prohibits a public servant from using government resources “for a mass mailing 
that is postmarked, if mailed, or delivered, if by other means” within ninety days of an 
election in which he or she is a candidate, subject to certain exceptions. The Board, upon 
its own initiative, is considering whether to issue an advisory opinion on the question 
whether “delivered” includes distributing literature from stationary tables or other fixed 
locations at public events and locations, including community events, campaign events, 
and street fairs. 
 


